Hjælp til at tale med dit barn om at miste

Hvad skal man som voksen svare, når børn spørger om, hvad der sker, når vi dør? Eller hvordan en begravelse egentlig foregår? Der dukker mange spørgsmål op i børns hoveder, når de mister et menneske, de har kær. Og det er ikke altid lige nemt som voksen at give svar, og måske er det også svært at snakke om.

Danmarks Kirkelige Mediecenter har produceret to film "om at miste", hvor tøjdyrene Snapper og Topper og præsten Niels Hviid i børnehøjde beskæftiger sig med døden og begravelse.

Se filmene sammen, og brug dem som udgangspunkt til en snak om, hvad der fylder hos børnene. Filmene kan også bruges som forberedelse, inden børn skal med til begravelse/bisættelse. I filmene er der masser af indgange til at tale om både tanker og følelser og om lavpraktiske ting som kiste, urner, blomster og gravsteder. 

Filmene giver ikke færdige svar, men lægger op til, at I sammen kan tale om, hvad I tror og tænker. De er alletiders mulighed for at få et indblik i, hvad jeres barn går og tænker over, og hvad der fylder i forbindelse med dødsfaldet. Filmene giver plads til, at børnene selv kommer på banen med deres egne spørgsmål og overvejelser.